Pt. 2 Revelstoke BC

Nejvíc miluju ty rána, kdy se totálně rozjebanej probudíš v 4:15, protože musíš na bus. Jedinná klika, že na bus do Revy!

Díky bohu nás Tom v tom nenechal a hodil nás na Greyhounda. Žádný velký eskapády, sedneš – usneš – jedeš – probudíš se po 2,5h – furt jseš ve Vanu – usneš.

Jedeš 8h, mezi tím lítáš od okna k oknu a fotíš jak debil, protože nevíš kam dřív koukat. Sem tam koukneš na Janka, jak sedí v čepici a bundě, protože už mu je zima :D

Cestování jak busem do Revy, tak károu z Revy do Whistleru je fakt úlet. Je to jak, když čumíš do učebnice zeměpisu, nebo nějakýho atlasu přírody. V autě nejčastější věta: "Ty vole, zastav, to mě poser... to není možný, to fakt není možný!"

Za tu cestu prostě uvidíš 3-4 uplně odlišné krajiny, to je neuvěřitelnej zážitek, kterej mi v palici zůstane do konce života! A to nejsem žádnej romantik nebo tak něco. Hehe, spíš mám dost na háku... Ale tohle prostě... NE-PO-CHO-PÍŠ!

No a tak jsi prostě po 8hodinovém kině v Revelstoku! 

REVELSTOKE

Na zastávce už nás čeká Kubajs, poplácáme se a pálíme na barák. Přivítání s Maťákem hned v garáži je stejný, jak když odjížděl on od nás – oči na vietnamce po 3minutách a začátek totální měsíční pohody!

Jo, největší pecka... Kluci mají pronajatej barák, ve kterým před něma bydleli Hells Angels!

Že neděláš nic jiného, než jezdíš every day, jíš, chlastáš a pálíš nemusím asi víc rozvádět. Kubajs měl nejvíc top pracovní dobu, což znamená 9.00-17.00 máš volno... hehehe.

Takže každý den palba hned ráno Chevym na kopec! První 3 dny totální azuro a totální deprese, že nesype. Oshredili jsme resort, rozkoukali se a s prvníma vločkama, které začaly v noci padat, začal ten pravej sen...

Nepamatuju si, kdy jsem naposled stál 15minut s otevřenou držkou uprostřed ulice a nechal si kydat na ksicht... Ale to je to, na co čekáš, to je přesně to co chceš.

Ráno se probudíš a venku totální luxus!

Snídaně a okamžitě směr resort, kde bylo moooc příjemné překvapení hned na parkovišti. Powder days v Revy totiž vyženou na kopec snad celý město!

Ale to je stejně jedno, protože toho bílého svinstva je tam až nechutně moc pro každou skluznici! Takže se potkáváš s lidma jako Jake Blauvelt, Tanner Hall, Dane Tudor, Pep Fujas z čeho jsi totálně v prdeli. Nevěříš vlastním očím! A už vůbec nechápeš, když s tebou daj brko, pokecaj... To, že tam každej vedle sebe má Mattiase Fredricsona nebo další jiné fotomagory, kterým koukáš jen na weby a honíš u toho, je úplně normální... Ne pro mě teda, heh.

 

Na fotky z ježdení si ještě nějákej pátek počkáš, sice to nebudou takový pekla jak od profíků, ale taky jsem tam něco pocvakal.

Spíš mi jde o to, hodit sem pár fotek jak to v Revy a v BC vypadá.

Ono můžeš mlít co chceš a stejně ti víc řeknou ty fotky, než nějaké kecy. Co se taky chceš dočíst na tom, že ráno vstaneš, jdeš jezdit, dojdeš hotovej, dáš jídlo, zajdeš na bazén, pivko, spát... Nic jinýho se v  Revy dělat ani nedá. :)

Hrozně mě v Revy bavil ten redneck život, ta zima  je tam sen. Vesnice zasypaná po střechy sněhem, károvaný košile, truckerky a jeepy. Jseš uprostřed hor, po ulicích kolem tebe jezdí všici v hrozných oldchool truckách. Prostě káry s pořádnýma koulema!

Nebo ti vedle ksichtu zastaví nárazník totálně zvýšenýho hovada, na kterým má každej v zadu skůtr.

 

Jinej svět úplně...Fakt tam nenajdeš nic jinýho než totalní base freeridingu a přírodu. Do knajpy ani nechodíš,  chlast drahej, divní lidi, jeleni po zdec h, špatný pivo, aaaale skvělé burgery! :))

Holky tam nenajdeš, protože tam žádné nejsou. A když už, tak...! To o co doma nezavadíš ani okem, tak ti tam ideální hodnoty posune tak, že se za tím otáčíš a říkaš jen... "Viděls ji? Kámo ta by šlááá." – NEŠLA! V hospodě 60 lidí – 56 borců – 2 číšnice – 2 špatný holky, které chce celá kanjpa!:D  Ale nejel jsem tady lovit laňky, že jo...

Jseš uprostřed hor a všichni jezdí! 

Nad hlavou v jednom kuse lítaj helikoptéry, které vozí lidi  na heliskiing... To tě dovede pěkně nasrat! Ale zvykneš si okamžitě. To k tomu patří... Bohatí lítaj - chudí šlapou : )

Největší Pán byl Rick, soused – řezník! A taky snad jedinej kanaďan, kterýho jsme poznali, za což jsem nejvíc vděčnej. Lepšího člověka jsme nemohli snad, ani poznat. Starej pardál, co vždycky došel s nějakou flákotou, brkem a pivkem.

Na něj nikdy nezapomenu, zlatej borec plnej historek, který z něj nepřestávaly padat! Aby ne, když to je jedna ruka s Maťákem, kterej to s ním dycky hrozně odpálil (čistý!!! To jako vůbec není pro normální lidi, ztrestá tě to jak ježíše!). Maty nám pak dělal ty nejlepší steaky a burgery, co jsme mohli dostat (jsme jedli soby, losy, bizony). Největší pecka byla, že jsme si pekli každej druhej den vlastní chleba : )

Jeden háček to, ale mělo... Když jsi to chtěl zapít, tak ty chcanky, kterým říkaj pivo se fakt nedají pít! Nebudu kecat, rychle si stejně zvykneš :D. Nejlepší věc je, že seženeš v Liquor storu Kozla 12, Plzeň a Budvar!

K tomu ti začnou sypat vločky velké jak hovado a jseš prostě měsíc ve snu.

Každý se mě ptá, jak bylo? Já jsem rád, když to každýmu můžu povykládat. Ale to pojď na pivko a nechtěj po mě ať tu sepisuju bůhví jaké romány... Koukni ještě na pár fotek a mazej ven něco dělat! : )