Pietro Handmade Bikes

Před nějakým časem jsem se seznámil s Petrem "Kaktusem" Waśniowskim, mladým klukem, který si bez ohledu na okolí začal plnit svůj sen. Vyrábí kola na zakázku, vyrábí je ve své dílně, ručně, srdcem...

Petr se mi ozval, jestli bych byl ochotný mu vyfotit pár fotek v dílně. Když mi poslal video a pár dalších fotek, bylo mi hned jasný o co jde. Já jsem člověk, který si opravdu váží lidí, co v dnešní době dělají něco poctivě, protože je to naplňuje a baví. Nechtějí hned z první někoho podělat, dělat cokoliv jen ať z toho sypou love a je jim úplně jedno za jakou cenu.  Je skvělý, že jsou takový lidi! A doufám, že takových potkám ještě pár.

Poprosil jsem Kaktusa, ať mi něco o sobě napíše a myslím, že jsem to tím vychytal uplně nejlíp! 

Jak jsem začal vyrábět kola?

Nevím, no prostě jsem se jednou ráno vzbudil a říkám mámě: "Začnu vyrábět kola."

Máma na to: "A jak to chceš dělat?"

Říkám, že nevím ale zkrátka, budu vyrábět kola.

Když jsem potom šel se starou vanou do sběrny abych vydělal nějakou kačku na začátek, našel jsem tam dva staré soustruhy, které jsem kompletně zrenovoval. Prodal v průměru s 800% ziskem a tím jsem vydělal na první nářadí.

Cesta ke kvalitnímu produktu je velice složitá a zdlouhavá, nicméně po roce úsilí se mi to podařilo někam dotáhnout. Co mi, ale stále chybělo byly fotky, které by doslova zachytili duši toho do čeho se snažím dát co nejvíc sebe. Když jsem viděl shodou náhod nádherné fotky mého kamaráda neváhal jsem a kontaktoval jsem Járu. Jára je bezpochyb obrovský charakter s neuvěřitelným talentem a myslím že daleko předčil moje představy. Járovi hraje v srdci stejný punk jako mě. Velice se těším na další spolupráci.

Dík Kaktus, www.pietrobikes.cz

Dál už jen ve fotkách, mluví samy za sebe...

Nějaké info o fotkách:

  • V dílně u Kaktusa jsem fotil jako první sváření rámu. Měl jsem jeden flash, na který jsem dal modrý gel a dal ho Petrovi za rameno. Svítil jsem z vrchu, tak abych vytáhl konturu jeho ramena a zvýraznil kouř od svářečky. Dalším světlem už byl jen plamen svářečky.
  • Fotky ze soustruhu jsem svítil opět jedním flashem se světlým oranžovým gelem (aby mi seděly jakš takš obě barevné teploty) a druhé světlo byl pracovní halogen, který už měl teplý světelný odstín.
  • Frézka je svícená flashem přes okno dveří nagelovaná světlým oranžovým gelem.
  • Portrét Petra je flash s oranžovým gelem v odrazovém deštníku. Svíceno opět z vrchu, přímo naproti.
  • Zbytek fotek - nářadí, fotky Kaktusa s kolem venku, fotky v dílně už je jen ambient light.