The Mag. Strictly skateboarding

Už nevím kdy přesně, ale z Rady na pivku vypadlo, že připravuje skateovej mag. Já nikdy nechtěl být součástí toho, co se u nás děje. Nepřijde mi to ani trochu zajímavé, jak po psané, tak už vůbec né po té fotografické stránce. Ale když mi o tomhle projektu Rada řekl víc, bylo mi jasné, že tohle je věc, který si musíš vážit a musíš k ní mít obrovskej respekt.

Žádný bullshity okolo, žádný obsah o hovně, přesranej reklamama od začátku do konce. Jen čistej časák, ikdyž časák se tomu nedá ani říkat. Je to pomalu fotokniha plná nejlepších fotek co u nás můžeš dostat v podobě Kuba Križa, kterej je největsí král.

K tomu do party přibyli Kyle Camarillo, Joji Shimamoto, Takahiro Matsumoto a Kayle Lawson - co chceš víc?! Tahle srdcová záležitost se stala reálnou a poslední peckou bylo, když mě Raďas vzal s sebou zkontrolovat přímo vznik v tiskárně.

 Obrovskej respekt patří klukům, že tohle je opravdu venku!

 

themagsb.com

 

a obrovskej dík za support patří: www.cartecolomouc.cz/www.xproduction.cz, www.popname.cz,  www.marshalapparel.com

 

Radek Mauer

The Mag. - strictly skateboarding

Je to poměrně jednoduché: Miluju skateboarding a miluju fotky, takže pokusit se udělat magazín (možná spíš almanach) se zaměřením jenom a pouze na skateboardovou fotografii bylo vlastně na snadě.

S Kubou se známe už nějaký ten pátek a během let vyzrál ve skateboardového fotografa evropské a světové úrovně. Když souhlasil, že dohromady uděláme magazín postavený na jeho fotkách a mý sazbě byl jsem nadšenej. Díky Marovi se nám podařilo získat i fotky od jeho felláků ze Zélendu a Japonska a já se seznámil s Kylem, který taky poslal pecka fotky. Fotografickou partu doplnil ještě Jara, takže co se fotek týče, je hned první číslo strašně našláplý.

No co víc napsat? Prostě se těším až se to dostane k lidem, protože prohlížet si ty fotky na celostránkách je prostě mega (a to jsem je viděl asi 10000x)!


Kubo Križo

Ideu magazínu som dostal už pred časom kvôli tomu, že sa mi hromadili fotky a dnes je to obrovská hromada a prišlo mi to ako škoda dávať to najlepšie na FB alebo len niekam na web... nedá sa to nazvať ani magazínom, skôr je to taká "fotokniha", pretože neobsahuje veľa textu.

Jednoducho v skratke - poznal som Radkovu tvorbu a na Marekov (Kocakov) podnet sme zbúchali s Radkom spoluprácu, podľa mňa má cit pre dizajn, sadzbu a celkovú grafickú tvorbu a keďže som to chcel mať hlavne estetické a Radek sa to hlavne snažil spraviť tak, aby to nebola kopírka niečoho, čo už je, tak si myslím, že ten výsledok fakt stojí za to.

Mám z toho obrovskú radosť, aj keď som ešte magazín nedržal v rukách, tak dúfam, že sa to bude aspoň väčšine páčiť a budem ešte radšej, keď nás podporíte. Snažil som sa spraviť top výber fotiek, ktoré poväčšine ešte nikto nevidel (Hlavne Makakov rozhovor a galérka, kde sa objavujú slušné mená) a navyše ako čerešnička na torte tam má Tom Penny vlastný "minifotoprofil" s čerstvými fotkami a omnoho viac.

Nebudem sa už rozpisovať hahaha a samozrejme musím hlavne poďakovať Radkovi Mauerovi za túto nádheru, Markovi Kocákovi za správne nasmerovanie hh, ďakujem za podporu chalanom z Popname.cz/Marimu Viskupovi a Jiřímu Stříhavkovi a Xproduction za to, že mohol vôbec MAG vzniknúť!!!