Moje spolupráce s Fujifilmem a x100 v kapse

Ani já jsem nebyl jinej, když jsem hned z první odsoudil malé mirrorless foťáky... Ano ano, měl jsem raději držet hubu, jelikož se mi žádný pořádně do ruky nedostal. Díky bohu, se staženým ocasem a moc rád musím přiznat, že jsem to fakt nevychytal. 

 

Hned ze startu říkám, že tohle není žádná recenze a ani tomu podobné téma... Já žádné recenze ani porovnání  dělat nemůžu, protože těm věcem nerozumím. Chci jen říct, jak jsem z toho hotovej.

 

 

Jde o to, že jsem chtěl malej foťák do kapsy a neměl jsem žádně očekávání. Zkusil jsem štěstí a psal jsem maily kam to jen šlo (Fuji, Olympus, Ricoh, Nikon... všechy značky prostě). Samozřejmě mě každej měl úplně na háku. Ok, stejně jsem to čekal, tak jsem nebyl ani nasranej. Jenže po měsíci-dvou se mi ozvala Romča z Fujifilmu, že by byla ráda, kdybychom spolu něco mohli vymyslet. Za což Romči, Pájošovi a www.fujifilm.eu/cz/ patří obrovský dík, protože nebýt jich - není nic. 

 

 

Když jsme spolu začali řešit, jaký bude vhodný foťák a co chci fotit, tak jsem řekl, že sport a vše okolo. Každý v okolí, moudří recenzenti, ale i Romča mi řekli, že s Fuji sport fotit prostě nejde. Říkam, oukej, mě to je fuk... Něco mi dejte a já na to prostě budu fotit. Pravdou je, že foťák který jsem dostal - Fujifilm x100 je opravdu neskutečně pomalej. O to víc mě, ale baví poslouchat jak to nejde, jak to je na hovno a další podobný bullshity. 

 

 

Já tady nejsem od toho abych někomu něco nutil nebo se snažil přesvědčovat lidi o opaku. Já focení miluju a je mi jedno co mi do ruky dáš, abych na to fotil. Podle mého názoru, mít tenhle foťák v kapse je úplně boží. Mám ho pořád u sebe a není věc, co by s ním vyfotit nešla, pokud se aspoň trochu snažíš.

 

Pro mě je důležitě, že do mě Fuji vložilo svou důvěru a jsou ochotní se mnou spolupracovat. Pokud něco chceš, musíš si to zasloužit, dneska nic zadara není a třeba si zasloužím do Kanady i nějakou fotozbraň : ). O to víc si vážím, že spolupracuju s bandou lidí, kteří nemusí honit kdejaký marketing a reklamy. Miluju tu volnost kterou mám! Nemusím nic odevzdávat, nemusím si svoje fotky svazovat jakoukoliv reklamou, žádný loga nic... Jen prostě fotím na Fuji. Já sám bych si nedal na svoji fotku ani moje jméno, je to divný si cpát jakýkoliv texty do fotky a dělat ze sebe další obrandovanou ovci.

   

Myslím si, že každej hubu má aby se zeptal, když něco bude chtít vědět. Já vždycky rád každému poradím nebo řeknu svůj názor. Asi mám daleko ke slovu "pan fotograf" nepotřebuju peníze za to abych poradil, nebo někoho něco přiučil. Sice po svém a asi dost svérázně... Ale když neplatíš - nestěžuješ si, že jo... hehe. Pro mě bude super odměna, když pak uvidím, že to prostě zafungovalo. Romča by ráda, abych měl nějaký workshop v Praze, takže pokud budete chtít vidět, jak vypadá punk focení - budu k dispozici :-D

Všechny fotky jsou tady jen z x100. Je to pevná 35mm f2, nejde tomu měnit sklo a je tam fakt na beton přidělaná. Já jsem hovno technik a moc se nevyznám ve všem co ten foťák nabízí. Ale co mi přijde důležitý je, že má v sobě  zabudovanej ND fltr a sync s bleskama je našláplej nejvíc! Normálně jde až 1/1000s, s čímž se dá jooo kouzlit! Ještě je úplně skvělá věc, že to má nějak jinak poskládaný barvy na snímači, takový ty malý body, než jiný foťáky. Co z toho leze barevně je úplnej úlet! Jo a má to nějakej větší čip než jiné malé foťáky. Hehe, tak to je jediné co vím, že je na tom hustý. 

Nic, stačilo keců... Fotky ať mluví... Nikoho nebaví číst romány. Koukni ještě na pár fotek, co jsem s Fuji vyfotil a když budeš mít nějaký otázky, pochvaly, připomínky, hejty směle do mě a vůbec se toho neboj.  Jen teda... Hehe... žádný ultra technický kraviny, na který neumím odpovědět prosím! Okej, zatím se mějte. Peace Jara

Obrovskej dík Romči, Pájošovi a Fujifilmu!