Pt.1 Way to Vancouver

Nebudu to prodlužovat zbytečnýma sladkýma kecama... Byl jsem jezdit v Kanadě. Od 14 jsem sledoval ještě na VHSkách snowboardová videa, kde každý freeride a backcountry part byl z Revelstoke. Od té doby jsem měl jedinný sen. Dostat se tam a zažít to. Splnil jsem si ho až letos...

Velkej hec byl, že v Revy byli kluci od nás, se kterýma jsem na horách trávil nejvíc času. Už jen tohle byla nutnost se tam dostat. Revy a fellaz, co víc chceš?!

Ve zkratce a jednoduše hned ze startu:

  • 60.000.- (15.000.- zpáteční letenka, 15.000.- celosezónní skipass, 5.000.- pojištění, 20.000.- s sebou a dojeb na letišti 5000.- za boardbag tam i zpět.)
  • Brno – Praha – Londýn – Vancouver – REVELSTOKE – Whistler – Vancouver
  • Janek, který se hecnul a dal si to se mnou!
  • Banda, co se o nás postarala jak o vlastní! Kubajs, Maty a kluci na baráku. Na kopci na mě dávali bacha, provedli a ukázali mi spoty Honzišť, Véna, Pire a Uši. Ondra, který nám dělal šoféra a splnil nám sen, když nás vzal na heliboarding. Bez kluků by to nikdy neklaplo, za což jim patří obrovský dík!
  • Fujifilm X100, Fujifilm XE2, Gara Splitboard a hromada Chimpanzee! Obrovský dík za podporu!

Fotek mám moc, zážitků nepočítaně. Zkusím to dát do kupy formou více příspěvků, ať tu nevybliju nesmyslnou slohovku, co nikdo číst nebude.

 

Pt.1 Way to Vancouver!

Znáš to, sbalenej za 30 minut...

Klasická čekačka na Janka - směr Praha - večeře - ráno letíš.

Jsi v Londýně, tam se hrozně ožereš... Ve dvou liskneš za 2 hodiny litr. Bushmillsky a to tě nějak teleportuje do Vanocuveru.

A tady to všechno začíná...

Na letišti nás vyzvedl Tom a my v totální kocovině vyrazili k němu domů. Tam už na nás čekala Zuzička a všichni jsme se zvesela opět vylili slivkou, kterou jsme vezli. Zuza s Tomem se o nás postarali jak o vlastní! To, že jsme ráno měli jet do Revy a zůstali jsme s děckama ve Vanu další 3 dny svědčí asi o všem.

Ve Vanu jsme pochodili se Zuzičkou a Peťou, koukli po městě, na pláž...

O tom, jaké mají ve Vanu thajské jídlo a suši, nebudu raděj ani mluvit.

Večer jsme zajeli kouknout nahoru na Cypress mt. Kde jsme viděli na celej Van, což byla hodně solidní podívaná!

Zajeli jsme dát pivko, teda respektive my 3. Janek žádné nedostal, protože neměl ID. To nás hrozně rozsekalo, když dostal jen vodu a po tom, co se napil mojeho pivka, mu přistál na stole lístek, že jestli se napije ještě jednou, tak ho vyvedou ven... Neuvěříš, jak tě tohle 

zvládne pobavit! :D

 

Zůstat další den mě hodně přesvědčila výstava Redbull illume, která tam byla na 4 dny, což byla sakra haluz... Takže večer byl plán jasnej.

Na výstavě jsme se ještě potkali s Jankovým kámošem Ondrou, pokecali jsme... Slovo dalo slovo a odjezd se posunul zas o den. Druhý den jeli kluci dát na bajkách traily na mt. Seymoore. Odkud se Janek aka "kloub jak ořech" vrátil se zlomeným, nebo nějakým krpatým prstem, protože se rozsekal. To chceš, když jsi lyžař a jedeš na měsíc jezdit! :D  Já s Tomem jsme dali skejtovačku po městě. Projeli jsme si ty klasické uličky, kam by jsi sám nevlezl ani za hovno. A věř, že to má brutální feeling! Za každým rohem někdo pálil brko, jsem si připadal jak doma. :D Na oběd  burger, co jinýho bys taky v Améru jedl, že jo... 

Po obědě jsme vyrazili pushnout na pláž. Stezka kolem oceánu byla v hodně kalifornském stylu! Zapíchli jsme to tam v knajpě u 3 Britů. Kde jsme mrkli na finále Superbowlu, což bylo úplně o hovně, ale oukej, když je to baví... :D

Další den jsme při večerním popíjení opět odložili odjezd, protože jsme byli pojezdit na mt. Seymoore s děckama, bez toho by to nešlo. Jedeš z kopce a pod sebou vidíš Vancouver a oceán, to prostě chceš. Ještě, že jsme to dali, protože ze slibů, že "jasně my za váma dojedem do Revy" klasicky sešlo. Ale ať to zas na Zuzičku s Tomem neházím úplně v plných, systém je systém a práce je práce, nedá se svítit. Každopádně jim patří obrovskej dík, jak nás protáhli po Vanu a jak se o nás postarali!

No a další ráno už palba do Revy...

Tady ještě pár fotek, co mě baví...